winner4lifemelaka

March 17, 2008

Peluang perniagaan 4LIFE di malaysia dan indonesia.

Filed under: PELUANG,PERNIAGAAN — MyOneBox @ 7:23 am
Tags: , , , , ,

                                                98% gagal dalam MLM!!

Mengapa???

1) Lebih 90% ahli-ahli MLM terdiri dari ahli ‘part-timers’ tetapi kebanyakan plan pemasaran direka untuk memberi “KEUNTUNGAN BESAR” kepada syarikat dan leader² sepenuh masa dengan menggunakan tenaga ahli² part-timers.

2) Kebanyakan ahli part-time hanya mempunyai sedikit downline sahaja, (yang kebanyakkannya berada dalam 3 level pertama mereka), tetapi kebanyakan program meletakkan kebanyakan komisyen di bawah level ketiga dengan mengenakan ‘VOLUME KUMPULAN’ dan cabang² yang harus seimbang. Ini direka untuk mengaup keuntungan besar kerana syarikat tahu ramai ahli² part-time “TIDAK MAMPU” mencapai kelayakan² tersebut.

3) Plan pemasaran yang sengaja direka supaya SUKAR DIFAHAMI & MENGELIRUKAN untuk menutupi pembayaran bonus yang sebenarnya AMAT KECIL.

4) Kebanyakan syarikat sengaja melebih-lebihkan tumpuan terhadap produk untuk mengalihkan perhatian ahli dari menyelidiki plan pemasaran dengan lebih mendalam, dan supaya ahli terlupa tentang TUJUAN UTAMA menyertai MLM, iaitu untuk mencari PENDAPATAN TAMBAHAN.

Jikalau dilihat perbandingan dibawah, kita dapat melihat dengan jelas Actual Payout Diantara Syarikat Syarikat MLM DUNIA.

Amway: 25.7%
Source: Amway Asia Pacific,US.Securities & Exchange Commission,FormSC 13E3,March 30,2000

Nu Skin: 39.2%
Source: PricewaterhouseCoopers,LLP,Certified Public Accounts,February 12,2001

USANA : 38.2%
Source: Grant Thornton LLP, Certified Public Accountants, Febuary 2, 2001

Advantage Marketing Systems : 41.1%
Source: Deloitte & Touch LLP, Certified Public Accountants, April 12, 2001

Herbalife : 35%
Source: U.S.Securities & Exchange Commissions Form 10Q, May 14, 2001

4life Research : 64%
Source: GrantThornton LLP, Certified Public Accountants June, 2001

Diatas kita dapat lihat betapa bezanya perbandingan Actual Payout antara syarikat syarikat MLM. Kebanyakkan syarikat akan menunjuk kita Potential Payout, iaitu jikalau kita dapat naik beberapa level, selalunya level yang tinggi atau jika kita dapat mencari berapa banyak ahli, baru komisyen kita berapa…. Ini hanya adalah Potential Payout…hanya jika kita mampu melakukannya. Tetapi dalam hakikatnya, berapa banyak kah orang akan sampai ke tahap tahap begitu. Kajian telah menunjukkan bahawa kebanyakkan ahli adalah part time dan mereka hanya mampu sampai ke level 3 atau 4 paling banyak.

Acutal payout adalah payaran yang tetap yang akan dibayar pada pengguna..contohnya sebuah pen berharga $1.00, syarikat akan membayar kita balik 64 sen dari $1.00 itu.
Syarikat 4life Research adalah syarikat yang mempunyai Actual Payout yang tertinggi didunia setakat ini.

Syarikat 4life reseach juga merupakan syarikat MLM yang terunggul yang dapat memasuki dalam INC 500 iaitu antara syarikat2 yang paling pesat bermaju dalam USA. Dan dalam beribu-ribu sykt MLM, 4life research merupakan hanya satu sykt MLM yang berjaya tembus dalam INC 500 dan juga telah mengalahkan banyak sykt2 hebat yang lain seperti sykt perkapalan dan gas minyak dan duduk ditangga yang 15.

Jika sykt2 MLM mempunyai lebih 100 jenis barangan yang ditawarkan pada pengguna, sykt 4life research hanya mempunyai SATU SAHAJA produk Flagship dan hanya dengan SATU SAHAJA produk, dia mengalahkan semua sykt MLM dalam Dunia untuk menduduki tangga tersebut.

Hebat Bukan???

Ini kerana Sykt 4life mempromosi produk yang telah menggegarkan seluruh dunia sains dengan kehebatannya.

Sykt 4life Research Berjaya kerana:

Produk Terunggul didunia, terhebat dan tiada saingan…. Hak Cipta (PATENTED) cuma 4life ada dalam seluruh dunia

Lebih 3500 kajian dan kertas makmal oleh Scientist2 terbilang didunia tentang kehebatannya. Sykt MLM ramai guna testimoni, 4Life research ketengahkan FAKTA… TERBUKTI

Lebih 60 Negara Scientist terbilang iktirafkannya sebagai produk terbaik dalam dunia, belum ada lagi yang lebih hebat dari ini.

Kajian Scientific oleh WHO (World Health Organization) mengatakan ia mempunyai kajian yang paling berhasil tentang penyakit AIDS dan CANCER dengan menggunakan Produk Ini, lebih berhasil dari menggunakan Interleukin II ( iaitu ubat paling kuat untuk cancer setakat ini)

Tersenarai dalam Buku Rujukan Doktor (Physicians Desk Reference)

Supplement pertama menempah sejarah didalam dunia dengan Kementerian Kesihatan Russia memberi kelulusan untuk semua para doktor di seluruh hospital dan klinik diRussia untuk menyarankan produk ini kepada pesakit mereka.

4Life research telah menembusi pasaran Singapura dan Malaysia dan sedang pesat bermaju disini. Ramai sangat pengedar2 dari sykt lain telah berhijrah ke 4life Reseach setelah mendapat penjelasan tentang Plan Pemasarannya dan tentang kehebatan Produknya.

 
Kami sedia ketempat anda walau dimana sahaja diMalaysia bagi menerangkan anda tentang Plan Hebat Ini. Kami juga ada roadshow roadshow yang dijadualkan pada bulan februari diseluruh Malaysia. Untuk keterangan lanjut, anda boleh hubungi saya sekali lagi.

Bagi akhir kata, Jikalau anda diberi peluang di 3 buah sykt, yang kelayakkannya sama, kerjanya sama, waktu kerjanya sama, tapi gaji sykt A = $1000, Sykt B = $2000 dan Sykt C = $6000, mana satukah sykt akan anda pilih????

Hukum AKAL……………….tentu Sykt C. Keputusan anda hari ini, boleh merubah nasib anda esok.

Jangan Berlengah Lagi, Anda menentukan Haluan Hidup Anda, Saya cuma buktikan sahaja.

 

 

BERMINAT UNTUK SAMBILAN?? FULL TIME?? ATAU BERMINAT UNTUK MENOLONG ORANG??

 

SAYA BOLEH MEMBANTU ANDA.

 

HUBUNGI SAYA UNTUK MENGETAHUI LEBIH LANJUT TENTANG PELUANG PERNIAGAAN 4LIFE.

 

0163153132/0163581794 IBRAHIM

Help_linemy@hotmail.com

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: